Anotace: víš ta pravda je nám souzená, ta odvaha žít ti zlomí ramena a třeba i srdce a žádný chirurg to nití nezpraví, strach je falešný bezpráví, co tě užírá a poutá tvoje krásný hebký ruce....
Co všechno já přehlížel
když stíny zmuchlaný
já v sobě měl
vinou byl můj věk
teď vím
že vteřin pár s tebou
nahradí
i hezkou řádku nudných let
Víš
ta pravda je nám souzená
ta odvaha žít ti zlomí ramena
a třeba i srdce
a žádný chirurg to nití nezpraví
strach je falešný bezpráví
co tě užírá a poutá
tvoje krásný hebký ruce
Úplně všechno
na dlani máš
když svůdná dáma
jménem život
rozhodí svůj plášť
a volá
ty jsi můj rváč
co se ctí
nekryje svojí tvář
a bitvy vyhrává
města dobývá
on neumírá
v dechu mém, ožívá
Chtěj žít
žít tady a teď
bez složitých vět
a riskuj všechno, co máš
před ní, se neschováš
Možná o tom něco vím
když bez nádechu
do temných moří
pro tvoji perlu se potápím
Potápím se a klesám níž
a někdy cítím bolest
jak mi kreslí do boků
a to mé já
je prý součástí
hejna žraloků
Úplně všechno
na dlani máš
když svůdná dáma
jménem život
rozhodí svůj plášť
a volá
ty jsi můj rváč
co se ctí
nekryje svojí tvář
a bitvy vyhrává
města dobývá
On neumírá
v dechu mém, ožívá
(Hanuš Šparlinek,5.12.2016)