Anotace: vím, že tvoje rty, sladký i prokletý, mě na zem srazí, už brzy a navěky. Máš ten dar, vrátit déšť do pouště, když někdo jako já, se tvojí duší prokouše...
Vím, že tvoje rty
sladký i prokletý
mě na zem srazí
už brzy a navěky
Máš ten dar
vrátit déšť do pouště
když někdo jako já
se tvoji duší prokouše
Jako červotoč
až přímo do jádra
pokud se dřív nerozbije
o tvoje krásný ňadra
A v úbočí tvých skal
vím, že ztroskotám
tam postavím si stan
a sladkým nektarem
do němoty dál
se opíjím
Než přijde tma
tma před očima
kdy se dotýkám
tvoji kůže
rozžhavené do běla
Ty stavy mám tak rád
napnutý jako drát
a gejzír z hlubin stříká
výš, znovu a dokola
když zhasne plamen loučí
zas to na mě zkoušíš
a pevnou zem
a tvé sukně lem
vezme síla ze mě
zemětřesení
Nejsme to my dva
ani jeden z nás
jen proud energie
co letí
mimo prostor a čas
Nejsme to my dva
ani jeden z nás
jen čistá energie
co padá
bez tíhy a bez příkras
(Hanuš Šparlinek, 9.12.2016)