Anotace: Jako slunce vstává z tůní očích tvých a všechny tóny nechá tělem rozeznít. Hebkou náplast na rány nalepí, a dávný šřámý zlý nechá v prázdno odeznít. Dálky vůbec nevnímá,ze zimy vchází bosá žárem do léta.
Jako slunce vstává
z tůní očí tvých
a všechny tóny
nechá tělem rozeznít
Hebkou náplast
na rány nalepí
a dávný šrámy
nechá v prázdno odeznít
Dálky vůbec nevnímá
ze zimy vchází
bosá žárem do léta
Každý do dlaní
chce ji pevně vzít
ale sám nic
si nedá odepřít
Velký dík
Já posílám na chodník
kde prochází
mnou silueta v ulicích
Cítím, že unáší mě její proud
Zkouším rychle boty zout
Velký dík
Já posílám na chodník
Kde tvář odhalí
láska a náhlý cit
Tam padáš
do spirály
mých myšlenek
a šeptáš
tíhu svou tady nech
Cítím, že unáší mě silný proud
A srdce tvé má co nabídnout
(Hanuš Šparlinek,14.12.2016)