Anotace: Nevíš, na čem tu vlastně záleží, tak zahoď se mnou prázdná závaží, když Luna bledne a řítí se do rána,přísahám, že Ona svou krásu rozdala ti sama, a ty klidně zůstáváš svá a nepoznaná...Buď mým zvláštním přeludem
Všechno kolem už dávno spí
Když prochází tělem mým
všechny stopy tvý
a boří se do bílých závějí
s láskou, bolestí i nadějí
Ty kroky silný rytmus mají
nevěřím, že sny se nám jenom zdají
tančí zvolna na římsách
tak živě, oni nejsou pouhý prach
Nestačí pouze okno otevřít
Já musím blíž za nimi jít
tou nocí po tenkém ledě
kde mráz do bosých nohou zebe
Chci jít až úplně do neznáma
vnímat, jak Luna bledne
a řítí se do rána
a cítit napětí všech sil
a s lehkostí se podvolit
Nevíš, na čem tu vlastně záleží
tak zahoď se mnou prázdná závaží
když Luna bledne a řítí se do rána
Přísahám, že Ona krásu rozdala ti sama
a ty zůstáváš, svá a nepoznaná
Buď mým zvláštním přeludem
ať na samý dno si spolu sáhnem
Ty nejsi jenom obraz
který v sobě mám
Ty jsi dávný život sám
a máš v sobě nevídanou krásu
i nekompromisní zkázu
jen já tu cenu znám
já tu cenu znám
(Hanuš Šparlinek, 21.12.2016)
Opět ta čistota...To není snad ani možný! :-) To je... Nádherný..Mě to dojímá..
02.02.2017 16:40:15 | Tvořilka Lenka
Děkuji moc. Jsem rád, že se Vám mé básně líbí. Je to pro mě taková psychologická katarze a hra s vnitřními obrazy ideálně v kontextu hudby. Budu rád, pokud se budou líbit i budoucí, které jsou zatím v nevědomém zárodku.
02.02.2017 17:07:07 | Hanuš