Anotace: Řeknu ti má milá, já jinou dávno mám, a chci ji vážně celou,už nemá cenu lhát, Já vím, má milá, je to velký šok, na spící tvář ti šlápnul zrůdný velemlok...
Řeknu ti má milá
já jinou dávno mám
a chci ji vážně celou
už nemá cenu lhát
Já vím, má milá
je to velký šok
na spící tvář ti šlápnul
zrůdný velemlok
Já vím, má milá
na baru chceš to rozdýchat
velký vodky sama
na ex polykat
Zběsilá budeš pít
silná je beznaděj
zlomená budeš žít
pár dnů na příděl
budeš bílá jako křída
budeš křičet
ten hajzl, s ní, to je síla
Musí to tak být
nedá se to zastavit
do památníčku zbývá
pár střepů nalepit
Ta druhá je ta pravá
ta osudová
krev draků do těla mi vrací
s ní nejsem na rozpacích
Ona ve mně dýchá
dávno před zrozením
písně zpívá
Já musím za ní jít
na drsný sever
nebo horký jih
to se nedá má milá
vůbec ničím zastavit
Já vím má milá
ta zpráva ti srdce trhá
jako dávkovaná střelba
byl jsem skrytý dynamit
Já nepomůžu ti víc
to celý pochopit
Zrychlený tep mi vrací
do žil dávný klid
a já musím za ní má milá
i třeba do bažin odejít
(Hanuš Šparlinek,28.12.2016)