Zakukala kukačka
Zakukala kukačka, zakukala,
zbojníkovi život počítala,
užívej, Janíčku, toho světa,
však nevydržíš živý do léta . . .
Ach, ty má kukačko milá,
jak jsi mi život počítala,
v létě já půjdu si k městu,
s Aničkou mojí za nevěstu . . .
Tobě už slunko nezasvítí,
na jaře vojáci tě chytí,
neuvidíš děvče své více,
milou ti bude zlá šibenice . . .
Ach, ty má kukačko milá,
jak jsi ten život počítala,
pro děvče mé už štěstí není,
až budu já v té černé zemi . . .
Neboj se, ty milý Janíčku,
o svoji pěknou Aničku,
ta v létě už smutná nebude,
až za nevěstu jinému půjde . . .
Za foto děkuji MIRA Photography
www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Jendo, Jeníčku
zabal uzlíčku
nečekej na lásku planou
děvečku neprovdanou
uteč, do léta čas
a v širém světě duši svou spas.
15.01.2017 00:09:19 | klaun
Jé, to je krásná básnivá rada :-), snad poslechne, ona láska je často slepá a hluchá :-), díky Ti moc klaune :-)!
15.01.2017 05:12:25 | Fany
Taky vždycky počítám kukačku. Oj, zbojník těžký život má. Moc líbí. ST. :-))
14.01.2017 12:40:39 | Iva Husárková
:-), jsem ráda Ivo, že se líbila a děkuju Ti, ój, jsem ráda, že nemusím být zbojníkem, alespoň zatím :-).
14.01.2017 21:44:21 | Fany