Anotace: Tajemná, jako luna, déšť a na kostele kříž, Překrásná, že kvůli ní v transu bdím, duše má nenachází klid, modlitbou se to nedá zastavit, jen v dlaních růží trn, půvab té dívky může pochopit a já to vím, hrad střežím..
Ta její krása mě jak smečka vlků dostihla
se slastí a bolestí proniká mnou níž
kontrolu ztrácím nad tím
co s ní znovu prožívám
ty stavy bezvládný
mám vážně rád
S ní, zjevuje se mi starý hrad
Tvář v kápi mě dál vábí půlnocí
nahá stoupá výš až do oblak
nad ránem, než se rozední
Rysy tváře překrásný
ona stále má
a svatozář je na dosah
když z vlasů dolů padá
hvězdný třpyt a prach
Cítím lásku, dýchám lásku tvou
zbavený pozemských pout
Tajemná
jako luna, déšť a na kostele kříž
Překrásná
že kvůli ní v transu bdím
duše má nenachází klid
modlitbou to nejde zastavit
jen v dlaních růží trn
půvab té dívky může pochopit
a já to vím
tvůj hrad střežím
a karmou se brodím dál
Cítím lásku, dýchám lásku tvou
zbavený pozemských pout
(Hanuš Šparlinek, 17.7.2017, věnováno té, kterou tento příběh trápí)