Dám si jenom doušek vody
k probuzení do pohody.
A hned nato připravím ti
snídani s deseti chody.
Řekni, co ti brání
přijít na snídani.
Chtěla by ses nechat
slyšet na pozvání?
Tma se světlem plaší,
dnes tu nejsou naši.
Potajmu ti po kuchyni
dělám řízky s kaší.
Nepošeptám ti: Probuď se.
řeknu to nahlas, to to chce.
Guláš tu máš, jo,
ale nenuť se.
Vstaneš v celé kráse,
bys nepoznala se.
Dovol prosím, opeču ti
klidně celé prase.
Vyspala ses do rána,
postel psem je zabrána,
a co kdybych připravil ti
pečeného krocana?
Nebudu si lehat na zem,
přikradu se neprozrazen.
Přinesu ti ještě čerstvý
obyčejný chleba s máslem.
Dveří chyť se za kliku,
ty maličký pupíku.
Hned ti nandám ke svíčkový
aspoň deset knedlíků!
Sedni si už ke stolu,
najíme se tu spolu.
Můžeme si přece přidat
i pár horkých bramborů.
Vybarvím ti z fleku
květů plnou deku,
jenom, když mi dovolíš
namazat ti veku.
A těch chutí spousty
mezi tvými sousty.
Nezlob se však na mě,
ale udělám ti toasty.
Napíšu ti pohlednici,
přilepím ji na lednici.
Půjdu na to od lesa a
usmažím ti smaženici.
Vykašli se na dějiny,
každý ráno bude jiný.
Jenom když ti budu moci
přidat trochu zeleniny.
Zpoceni, jak futra od chlívku
a na zem shozenou přikrývku.
Smím ti ráno ke snídani
uvařit i polívku?
Utrhnu si kopretinu,
nesníš ani desetinu.
Nechceš-li mě pustit
radši k sobě pod peřinu.