Anotace: Trochu ztracená bývá ve svém světě, ledy hladí dál, prý ať v nich kvítí kvete, z louky celý lán, rudých vlčích máků, odkud já ji znám, tu dívku v šatech letních vánků?
Trochu ztracená
bývá ve svém světě
ledy hladí dál
prý ať v nich kvítí kvete
Z louky celý lán
rudých vlčích máků
odkud já ji znám
tu dívku v šatech letních vánků?
Jako jehla schovaná
spí v klubku bíle vaty
jasnou stopu zanechá
a to bez debaty
říká, že v lásce krví stvrzené
je ta zvláštní síla
přes matný sklo ven
se ráda z nitra dívá
Trochu semknutá
žije v jedný větě
že jen kvůli mně
ztrácí svůj čas na tomhle světě
Možná pravdu má
a to mě trochu děsí
prázdné židle mi zobrazí
skutečný stav věcí
Nevinná tvář jak se zdá
má své zvláštní rysy
A můj klid možná je
nálepkou pro noční děsy
Z očí ji můžu číst
půvab ranních červánků
i smutek spoutaný
hebkou šňůrkou z korálků
Podám ji city svý
ať je lehce spoutá
vždyť ve skrytu duše mý
oheň po ní dlouho doutná
Říká, že mě v hrsti má
a nejsou to jen zrnka písku
Až ve tmě najdu její dlaň
tak ji dlouze stisknu
sám
(Hanuš Šparlinek, 25.1.2017)
Pro ten vlčí mák... ten mám moc ráda :-)! Hezká, pohladila...
25.01.2017 11:13:25 | maková dívka