Anotace: I když jsi odjela, Tvá aura mi zůstala, Zapomínám na čas,ve kterém já jsem pouhý host, když tu se mnou dýcháš minulou přítomnost. Tvá aura mi zůstala, čistá, že zastaví tikot hodin a strojů chod, pluje kolem, ta elektrizující mlha, co houstne a...
Vjemy
S nimi lehko je mi
Horký vjemy
A proudy spodních vod
Skrytý síly
Boří hráze
Pro ten úžas
Beze slov
Že jsme spoutaní
V našem souznění
Pevném jako arktický led
Že s tebou protínám
Dluhy minulý
Co tu vzplály
Jako suchý keř
Jsi mé jarní tání
Stékaš do mě
Jako melodie písně
Beze slok
I když jsi odjela
Tvá aura mi zůstala
Zapomínám
Na čas, ve kterém
Já jsem pouhý host
Když tu se mnou dýcháš
Minulou přítomnost
Tvá aura mi zůstala
Čistá, že zastaví tikot hodin
A strojů chod
Když pluje kolem
Ta elektrizující mlha
Co houstne a klesá dolů o překot
Vjemy
Dobře je mi
Pro ty krásy podprahový
Když tvoje tichý stény
Mi ráno připomenou
Peřiny do všech koutů
něhou, vdáli rozházený
(Hanuš Šparlinek, 1.2.2017)
Ach to je tak čisté.....Tak velmi velmi čisté... :-)
02.02.2017 16:37:22 | Tvořilka Lenka