Anotace: Čekám na první slyšení, Já Váš gangster v plném rozlišení, barev a stínů, ve jménu lásky a zločinů. S lehkostí chtěl jsem žít se soucitem neškodit, ale můj svár, žalobce nemůže pochopit...
Láska a soucit
láska a nenávist
jiná strana stejné mince
šeptá mi své jméno
zní jako dekadence
píše mi celou větu
já jsem tvá resonance
V pavoučích sítích
chladné světlo svítí
a to přítmí
mám tak rád
lidé, Já jsem
váš sedmilhář
co má nevinnou tvář
a falešnou svatozář
Až do vlastních lží
mě jednou chytí
stanu se rybou
co uniká z děravých sítí
důvodem je láska má
možná Bůh dělá
že se nedívá
a oči své shovívavě
přivírá
Tím si budu jist
velkou cenu má tenhle
osudový manévr a risk
Čekám na první slyšení
Já Váš gangster
v plném rozlišení
barev a stínů
ve jménu
lásky a zločinů
S lehkostí chtěl jsem žít
se soucitem neškodit
ale můj svár
žalobce nemůže pochopit
Přichází druhé stání
už pálí mou sbírku básní
maska dolů padá
k verdiktu se porota zvedá
Vinen, ale stále uniká
možná je chráněn vyšší moci
soud zůstává sám
bezradný a bezpomoci
Tím vším jsem si jist
Velkou cenu má tenhle
osudový manévr a risk
A na konci tunelu světlo svítí
unikám kvůli ní dál
z pavoučích sítí
unikám za ní dál
Já se nevzdávám
(Hanuš Šparlinek, 17.2.2017)