Anotace: Jako sochy v zámeckém parku, jdeme k sobě blíž při letním vánku,to milosrdná je tma na sváteho Jana je krásná a čarovná. Já ten mučedník citů a ty slepé rameno touhy, bez kterých dějiny lásky zůstanou prázdný a hloupý...
Jméno tvý
ta tíha
na mých ramenou
způsobí
škodu bezmeznou
stéká níž
jako déšť
co spláchne všechen pyl
co jaru za nehty v máji ještě zbyl
Proč nedýchá se mi líp?
a v panácích dál
mě utápíš?
A když v žilách klesají níž
tvoje rty
celý svět už ví
kdo jsi ty mé prokletí
Ty a já jsme zakletí
v každý dlouhý vteřině
tady, všude, po celé krajině
Jako sochy v zámeckém parku
jdeme k sobě blíž
při letním vánku
to milosrdná je tma
na svatého Jana je krásná
a čarovná
Jdeme k sobě blíž
já ten mučedník citů
a ty slepé rameno touhy
bez kterých dějiny lásky
zůstanou prázdný a hloupý
A ráno kreslím do zdi
zvláštní vzkaz
my dva se neměli potkat
past se nedá rozpoznat
Ty a já jsme zakletí
tady, všude, po celý století
v celý zeměpisný šířce
Ty jsi pyl a déšť pro mé plíce
Tak stékej do mě dál
ty patologie já si přál
stékej
stékej do mě dál
ty patologie já si tajně přál
(Hanuš Šparlinek, 6.3.2017)