Anotace: Výbušná jako petrolej a střelný prach, nebezpečná jako na burzách finanční krach, ona je cukrem posypaný dynamit,a já blázen z ní chci znovu pít....
Výbušná jako
petrolej a střelný prach
nebezpečná jako
na burzách finanční krach
ona je cukrem posypaný dynamit
a já blázen
z ní chci znovu pít
Je krásná jako slunce zatmění
Ona jediná se nezmění
tak světlo a stín tu vrhá dál
v mém úbočí holých skal
Někdo říká
že se pletu
když se bázní celý chvěju
když stojím před domem
na čáře a na dojezdu
a ruce k letu rozpínám
a do roklin se propadám
Žádný chvilkový snění
kurz plavby se nezmění
divoké vlny a
milování až do rána
pravidla jako letní šaty
roztrhána
Já nejsem Ďábel
který ztiskne struny
tvého těla
to i na další lež
bys klidně přísahala
jak děsně moc máš mě ráda
že věrná zůstaneš mi klidně sama
Já nejsem pěšák na tvém poli
Já vím, jak láska v hloubkách bolí
Já vím, že jsi trochu jiná
že až odejdeš, tak se mi vrátí zima
a mráz
(Hanuš Šparlinek, 8.3.2017)