Tělo mé
Teď celé pálí
Rozum bez kontrol
Je zbavený vlády
Překročím hranici
A zem se vzdálí
Vedeš mě do vyšších sfér
Stoupáme až tam
Do nejvyšších sfér
Pro lásku která
Něhou láme skály
A ten žár
Mé hříchy
Navždy spálí
Ty intenzivní stavy
jsou doposud nepoznány
Slova tvá už jasně vnímám
Jako zdivočelý kůň
Ke skoku se vzpínám
Svůj dluh k tobě mám
Svůj dluh k tobě mám
Odložím vše co mě tíží
V zahradách
Stříbrných růží
A čisté srdce mám
Lásku od klamu rozpoznám
Vzdám se všeho
Co na zemi zbývá
Kolik šanci na změnu
Tvá přítomnost
Mi jasně dává?
Svůj dluh k tobě mám
Přiznávám
Svůj dluh k tobě mám
Teď brány otevírám
Svůj dluh k tobě mám
pro vyšší stavy
Citům se poddávám
Rád
(Hanuš Šparlinek,10.3.2017)