Anotace: Ráno když má milá sladce vstáváš, dráp už zatíná, ta všedypřítomná co našeptává, že peklem je každá vteřina. Ta zvláštní snědá žena, tetováním ozdobená, ta zvláštní snědá žena, ve které morálka je dávno prolomená a padá do nevědomí níž...
Ráno když má milá
sladce vstáváš
dráp už zatíná
ta všudypřítomná
co našeptává
že peklem je každá vteřina
Ta zvláštní snědá žena
Tetováním ozdobená
Ta zvláštní snědá žena
Ve které morálka
Je dávno prolomená
A padá do nevědomí níž
Vyšší city zůstanou němé
a na obtíž
Šepot hlasů splavených
Skřípot vlaků neznámých
A dlouhý tunel už se blíží
Pokaždé, když ti cestu zkříží
Pokaždé když kávu odpoledne
se mnou piješ
Nejsem tu já, ale ona co jak tér v žáru
Se do tebe vryje
Ta zvláštní snědá žena
Ohněm válek zocelená
Ta zvláštní snědá žena
Co ti šeptá cizí jména
Dál
Šepot hlasů splavených
Skřípot vlaků neznámých
A dlouhý tunel už se blíží
Vyváznout a žít
je těžké a není bez obtíží
i procitnutí z kalných dnů
Dál
(Hanuš Šparlinek, 13.3.2017)