Anotace: Už vím kdo jsem, nadšený ani trochu nejsem, jsem ten kdo láskou hoří, a jako list papíru s ní shoří, na popel a cár, co ve spirále větru krouží dál, klidně znovu a sám, protože konvenční odmítám. Už vím, kdo jsem, úplně čistý z daleka nejsem...
Už vím
Kdo jsem
Nadšený
Ani trochu nejsem
Jsem ten kdo láskou hoří
A jako list papíru s ní shoří
Na popel a cár
Co ve spirále větru krouží dál
klidně znovu a sám
protože konvenční
odmítám
Už vím
Kdo jsem
Úplně čistý
Z daleka nejsem
S tvými city já si nechci hrát
I když mi připomenou
Můj dávný hlad
Po jedné krásné ženě
Co žila dávno
Někde hluboko ve mně
Byla to osudová láska
Která celý Rostov zmátla
Ona se mi vrací
A reálné se mi v mlhách ztrácí
Ona ve mně všechno spouští
Nesmrtelný zůstanu i v žáru na poušti
Kterou musím projít sám
I když tam kůži rozdírám
Chtěla by mě znovu milovat
Jenže uměla i manipulovat
Jen radar mého srdce zná správný směr
Když má duše se dere z těla ven
Už vím
Kdo jsem
Nadšený
Ani trochu nejsem
Jenže má analýza nekončí
To jen stín se ke světlu otáčí
A s tvoji pomoci
Splétám nitky lana dál
Splétám lana dlouhá dál
(Hanuš Šparlinek, 13.3.2017)