Anotace: ...
Přála bych si, aby každé rozhodnutí,
které si kdy udělal
každý rozbitý talíř
každý polibek, která se nepovedl
...vedl ke mě
k momentu, kdy si prvně slyšel můj hlas
i když nemluvil na tebe
Byla bych si pak jistá, že cesty jsou dané
že vše se stane tak
abychom si za 50 let řekli
"dobře to dopadlo, lásko"
a i když se oba probouzíme
do stejných slunečních paprsků
hřejí nás jinak
přála bych si vědět
jak se to má stát
protože mě děsí možný vývoj děje,
který nemůžu předpokládat
předpovídat
napsat a potvrdit
možná právě proto
čtu ty samé knihy pořád dokola
a ty jsi jako nový svazek,
který jsem začala
ale nikdy nechci dočíst