Anotace: Říkají ti Jezebel,jsi ten touhy plamen sám, co šlehá výš a dusí cit a pak štípe jako bič, s grácii ve středu skrytých identit,a to je důvod, proč krásu tvou nemůžou pochopit, ani tentokrát, ani jedinkrát...
Říkají ti Jezebel
Jako milenka jsi nej
Grácii mají tvé boky
Každý v Kongu sní
Že ti zobe z ruky
A z šatů svléká vůni tvou
Než jej seznámíš se svoji hrou
Kde schází soulad
Zas toužíš vyhrávat
Se zvrhlostí na sto krát
Říkají ti Jezebel
Jako ctitelka jsi nej
Za nitky skvěle taháš
Kde to máš ráda
A tvá slast nikdy nekončí
Ani v kráteru duše
Kde úzkost útočí
Na zápěstí máš další šrám
Bloudíš prázdným sálem
Co má sto hladových bran
Kolikrát ještě ztroskotáš?
Kolik tíhy v sobě máš?
Proč ke světlu se nezvedáš?
Tentokrát
Říkají ti Jezebel
Jsi ten touhy plamen
Sám
Co šlehá výš a dusí cit
A pak štípe jako bič
S grácii ve středu
Skrytých identit
A to je důvod
Proč krásu tvou
Nemůžou pochopit
Ani tentokrát
Ani jedinkrát
Jezebel
(Hanuš Šparlinek, 20.3.2017)