Anotace: No, je jaro, ...
Nejsem asi muž činu
tak raději si zdřímnu
Nejsem schopen ani akce
však nemohu tvé ženství ponechat bez reakce
Změnila jsi se a já také
za vše může ranní měsíc v úplňku s baretkou
Jsem neznaboh a nic mi není svaté
ke všemu přistupuji jen s nabitou baterkou
Cítím tvou ruku, kterou chtěl jsem políbit
cítím tvou ruku na své tváři
To, co jsem chtěl jen přislíbit
teď beze studu ze mě září
Už vím kdo jsem, kam jdu a odkud jsem přišel
Už vím, co je to lásky čas
Je to něco, co musím zkoušet zas a zas
aby mi poslední měsíc Jupiteru nad hlavou vyšel
Snílek, fantasta a básník těžké to má
neb nenajdou pravdu, pokud do ní nevstoupí
Můžeš přijet kdykoli a vždy být u mě doma
a já už nebudu ten, kdo tuto chvíli prohloupí
Moudrost má dvě úrovně jako všechno vnímání
ta skutečná mi dost zaclání
Tak nechám cisaři, co císařovo jest
a ve svém životě se nechám ke všemu svést
Plnohodnotný život je vše, co je nade mnou
Plnohodnotný život je vše, co je ve mně
A já jsem jen ten, kdo oba chce spojit
Zhmotním se každou tvou ozvěnou
Zhmotním se slepý a ve tmě
Však za tebou dovedu vším projít
Prosvítím atom jedinou myšlenkou
staň se mou milenkou
To je blesk a jak hrom daleko burácí
To světlo a zvuk však na síle neztrácí
Rozsvícený blesk věčnosti v pokoře
Harmonii hromů spoutává polární záře
Bod zlomu bez lámání
Bod zlomu v milování
Byla jsi mi pořád vším
když nebudeš milenkou, to také pochopím
Vlastně to chápu již dnes ikdyž do chápat odmítám
Tvé ženství tvých pozic, obrazů a tváří
mi pořád před očima září
Tvé a mé celičké duše se setkávali
v okamžicích mlčení jsme se již báli
Pojď se mnou do sedmé dimenze
kde odpočívá Bůh
Kde slovo nelze
se rozplývá jak vzduch
Pojď se mnou objímat svět
Pojď se mnou zčeřit všechny vody
Pojď se mnou pro lotosový květ
Pojď se mnou
nás nečekají žádné schody
Jsem nenasytný otesánek životní energie
Jsem také vlk, co ke hvězdám vije
Na březích Dije se dřve opalovali zmije
jako kluk jsem si tam hrával než postavili přehradu
Buď mi vším ať mé srdce zase bije
já vidím vše ze předu i ze zadu
A to mě nečiní klidným,
to mě staví mimo děj
Stává se ze mne zloděj
s osudem ne slibným
Kradu na Nebi a kradu na Zemi
Kradu kudy chodím a tak z toho nějak teskno je mi
Nechci se opalovat v Božím světle a být vysušen jak treska
Vždyť já prosím o trochu jedu
Ať umím co uměl jsem a dnes již nedovedu
ale chci a musím být o tom přesvědčen kdykoliv, třeba dneska
Ta báseň má tisíce slok.
A tak jak Šehrezád je povidala svému králi,
já bych si moc přál je povídat své Královně.