Dnes zase dýchám
dnes zase cítím
vůni posečený trávy
stejně jako kdysi . . .
a stébla přede mnou
do země něžně
kloní hlavy . . .
a zítra? já
budu tou zvědavou
tak rozhrnu hlínu
přivoním si . . .
a pak
budu dýchat
mou čerstvou domovinu . . .
zkusím
prosypat ji
mezi prsty
snad
jsi to ty?
jsi . . .