tichá modlitba
v kostele křížová cesta
na Velikonoce se
Boží Beránek peče z těsta
a mně je tíž
mluvíš skrz oceány
Ducha Svatého
o nezměrné lásce sníš
cítíš dědičný hřích
když tvůj Bůh je blíž
podal jsem ti roušku
pomohl nést kříž
smrt ti stála v cestě
rezivé hřeby v tvých dlaních
železné kopí ve tvém boku
polila mě hamba
stud
za náš lidský rod
na začátku byl prostý chlév
v něm slavný porod
můj život
za ten tvůj Pane
vánek nad mrtvým mořem
vzkříšení tvé vane
smrt měla krátké nohy
hrob mělké základy
nectím jiné bohy
prstem píšeš do země
učíš mě žít z pravdy