Anotace: I kdyby láska nebyla slepá, Schválně dám si na oči pásku, A tunelem veď mě dál, Ať chvíli jsem, Bez koruny král, A pouhé nic, Jako okvětní lístek slunečnic, Pokrytý prachem cest, Ale možná ten, kdo tvůj kříž, Pomůže ti nést, Až se ti nohy podlomí....
I kdyby láska nebyla slepá
Schválně dám si na oči pásku
A tunelem veď mě dál
Ať chvíli jsem
Bez koruny král
A pouhé nic
Jako okvětní lístek slunečnic
Pokrytý prachem cest
Ale možná ten, kdo tvůj kříž
Pomůže ti nést
Až se ti nohy podlomí
I když máš čisté svědomí
Já dobře tě znám
Pod kůži vepsanou tě mám
A tak se tě ptám
Máme dál tu hrát
Hru na kočku s myší
A zatínat drápy
Do míst, kde se to nesluší
I kdyby láska byla slepá
Já chci ti dát svůj slib
Že rád tě budu mít
I v divokém moři
Našich chyb
Chci tam s tebou plout
I když těžké je ve vztahu žít
Každodennost
Lásku zabijí
Možná budeme
Další obětí
Těch co ztroskotali
Před námi
Co teď bloudí světem
Rozervání
Tohle všechno odmítám
Pod kůži vepsanou tě mám
A tak se tě ptám
Máme dál tu hrát
Hru na kočku s myší
A sázet na počet útoků
Které láska prý
Zaručeně vydrží
Než padne v bitvě
S mnohočetnou přesilou
Kde sobectví a ego
Je falešnou útěchou
Nám
(Hanuš Šparlinek, 7.4.2017, inspirováno melodií The worst crime)