Anotace: Né, ty nejsi marťanka, co na Měsíci hledá azylový dům, utíkat nemusíš, klidně chvíli jen tak stůj, ať tu nejsem sám, defilem vizí za tebou se prodírám, že jsem tvůj objevitel, král bláznů,pokušitel, že tvý myšlenky, odezírám, vlastně já..
Nicotou rozerván
Na kusy
Ale na štěstí
Dírou v kapse
Prázdno sypu ven
Stejný stavy
Zakopaný někde máš
Vím
Že myšlenky ze rtů
Odezíráš
A pod cenou prodáváš
Ten výprodej dorazil až sem
Že chci být astronaut
A šlápnout na měsíc
A s každým nášlapem
Se cítím líp
Že se vzdaluju
Pozemským tížím
Nový obzory
Směle vyhlížím
I ten písek a chlad
Kde život dávno zhasl
Škrtnu křesadlem
A hřát tě budu rád
Né, ty nejsi ufonka
Co v kráterech má
Svůj hrad
Na tvoji lásku
Já pozemšťan
Chci tu přísahat
Jen tak sám před sebou
Vždyť Bůh věčným spánkem spí
Je mi lhostejný
Co všechno
O nás pozemšťanech ví
Já tu nejsem sám
Novým obzorům
Dveře odemykám
Já jsem objevitel
Král bláznů
Pokušitel
Né, ty nejsi marťanka
Co na měsíci hledá
Azylový dům
Utíkat nemusíš
Klidně chvíli jen tak stůj
Ať tu nejsem sám
Defilem vizí za tebou
Se prodírám
Že jsem tvůj objevitel
Král bláznů
Pokušitel
Že tvý myšlenky
Odezírám
Vlastně Já
(Hanuš Šparlinek, 24.4.2017)