Noc napla temné svaly
aby kouskem stínu
pouliční lampy
zahlédla jak můj pohled
zůstal viset u stropu
je krutá a přece prosí
se zpěvem z vysokých topolů
vábí mou touhu
s tebou po galaxiích plout
navštívit chrámy nahoty
u svatyň skvostných údolí
zakleknout k modlitbám
u jezer jinotaje ochutnat
a u hrobů únavy se nadechnout
je klidná a přece se bouří
svítá
od stropu vzpomínka se snová
znova a znova
pouliční lampu jsi zhas