Anotace: báseň o nepolapitelné vášni, pnutí na hraně okamžiku rozloučení
Odcházíš z domu
Ještě za tmy vítáš rána
Jednou jako děvka
Podruhé jak panna
Vržou ti boty
Jak panty od žaláře
Žal a řeka banalit
Vězní blázna jako lháře
Tak zatanči bosá, čarodějko
Nahotou napni struny chtění
Třísky vyznání na listě papíru
Lpěním na citech krev ti vzpění
Zabal mé stíny do kousku sebe
Poddáme se snění v trávě
Touhou sťaté jak hlava v gilotině
Loučíme se za tmy, s gilotinou v hlavě