Anotace: Dlouho váháš, Hůř rozpoznáváš, Své životní šance, Šrámy nehojí se hladce, Když sůl do rány sypeš, V naději, že jsi vitěz. Možná jako divadelní loutka, Co v tichu sálu zdá se hloupá, Přesto na vlákneš tančí, Čitelná jako slova ve slabikáři...
Dlouho váháš
Hůř rozpoznáváš
Své životní šance
Šrámy nehojí se hladce
Když sůl do rány sypeš,
V naději, že jsi vítěz
Možná jako divadelní loutka
Co v tichu sálu zdá se hloupá
Přesto na vláknech tančí
Čitelná jako slova ve slabikáři
A masku v zrcadle si hlídáš
I když přes rameno tvé
Se teď nedívám
Vím, co tě trýzní
Jenže ty mě nevidíš
Jsem déšť, co k tobě stéká
Když hřmí tvá ústa jsou tak měkká
Tak lehká ke mně stoupáš
A celá se mi odevzdáváš
Víš, kde na tebe čekám
Že zpátky se nedívám
Ten den a noc
Nás spojí
A zvládneme cokoliv
Procitáš v minutě
Kdy já to málem vzdal
Už nevěřím, že tu bloudíme
Každý sám
Ten den a noc
Nás spojí
jsme připraveni na cokoliv
Mít
A do dálky zahodit
(Hanuš Šparlinek, 30.5.2017)