Jak platí se za chyby?
DRAZE
Jak děkujeme nejbližším?
MÁLO avšak s pokorou.
Proč vzpomínáme na první lásku?
To protože léta za ní jsme nepenězi platili.
OBĚMA nám spánek vzala
a jen chlad okolí dala.
Oni nám ji nepřáli
a já se tolik bála,
že cit tvůj není upřímný.
O to raději jsem se nesměle na Tebe usmívala
a nakonec daň za oba zaplatila,
přestože jsem nemusela.
Já však chtěla
a volnost ti dala,
také však vzpomínky
a těmi se nešetří,
když vlaštovky vznáší se v povětří.
A až zase budou zrát jeřabiny,
vzpomeň, prosím, že Tobě já neříkala hámotiny.
Duši svou já ti v slzách otevřela
a kus srdce navždy ti dala.
A já ho nerozdávám lehkomyslně.