Píšu memoár z našeho soukromí
o našich zážitcích nahnutých,
jak místnost podkrovní.
Zvláštní! Jak se to opakuje zas a znova,
ta Shakespearovská osnova.
Přáli nám padnout jak Berlínské zdi,
jenže pořád jsme to my!
tak netuším, kdy se dopíše memoár
i bez inkoustu budu psát dál
a opěvovat náš repertoár.
Našli jsme klid jak Alamo
a nechali se unýst
do míst
nádhernách jak Palermo.