Anotace: Věřím míň a míň, Teď víra ve mě narůstá, Když průrvou šedých mraků, Chladný slunce prosvítá, A vlny se lámou o skály, My dva tu stát zůstaly, Jenom Ty a Já, A chvíle záhadná....
Věřím míň a míň
Teď víra ve mně narůstá
Když průrvou šedých mraků
Chladný slunce prosvítá
A vlny se lámou o skály
My dva tu stát zůstaly
Jenom ty a já
A chvíle záhadná
Nech mě tu stát od noci do rána
Má bitva není prohraná
Věřím míň a míň
Teď úžas ve mně narůstá
Když cítím, jak chutná
Láska bláznivá
Pod rukama horký vlny
Jenom ty a žádný další vjemy
Jenom ty a já
A věčnost tajemná
Nech mě tu stát od noci do rána
Ona je má do nebe úzká brána
Se mnou pořád tu je
I když končí další psychoterapie
Neodešla, jenom ve mně spí
Psychiatr marně sní
Že mě vyléčí
Z obrazů dlouhý pás
Barevný pilulky neprolomí
Moji hráz
A další z cigaret mi spálí ret
Když ticho se láme v půli němých vět
Ticho se láme v půli němých vět
A v závratích je můj svět
My dva stát v moři zůstaly
Do hlubin duše vtažený
(Hanuš Šparlinek, 28.7.2017)