Leží má milá
jak tichá zima v údolí
do ticha pláče
pro chvíli, která zabolí
klečí má milá
zaťaté prsty v pěst
hlasitě dýchá
a nebojí se cest
tančí má milá
jak panna nad plameny
se stíny výská
hraje si na proměny
křičí má milá
vlasy ve vánku rozpuštěné
pomalu pláče
a podobá se ženě
leží má milá
divoká voda pod hrází
povodeň
která už … odchází