V hlubinách
Napůl utopený
Klesá níž
Přímo do srdce
Ve vzpomínkách
Dere se ven
Pokaždé
Při úplňku měsíce
To nebyl jen
Z milování sten
Co pod kůži
Se vryl
To nebyl jen
Tvé sukně lem
Co představy
Žárem upálil
Osamělá
Není tu
V hlubinách noci
V zajetí dramatu
S ní zřídlo krásna
Tryská o překot
Je mrazivá i krásná
Je to pramen
Horských vod
To nebyl jen
Z milování sten
Co pod kůži
Se vryl
To nebyl jen
Tvé sukně lem
Co představy
Žárem upálil
(Hanuš Šparlinek, 12.9.2017)