Anotace: Chlapec promlouvá ke své dívce, která se ho vzdala kvůli bohatství.
to horatius: Představ si odbornýho kritika, co píše recenzi např. o novém divadelním představení a do nadpisu napíše mimo jiná slova "PŘESVĚTŠENÍ"....já bych se asi rozesmála a začala přemýšlet nad tím, co to je asi za tisk, když zaměstnává žurnalistu, co ani neumí základní gramatiku(alespoň to tak vypadá)... :)
21.02.2007 20:50:00 | sejko_no_pi
"Krásně bylo v Itálii,
tam jsme se políbili,
na gondole smích nám tál,
když jsem tě o ruku požádal.
tahle sloka se mi líbí - smích "tál - požádal" se skvěle hodí!
Jinak v posledních dvou slokách mi nesedělo "byli by jsme" - když už, tak byli bychom;)
Ještě rada - zkus psát kratší básně, mnohdy je v nich větší myšlenka, než v těch dlouhých, pracně vymýšlených...Když přidáš trošku spontaneity, půjde to hned líp;)
A na závěr snad - "Žádnej učenej z nebe nespadl", tak hlavu vzhůru, držím Ti palce!!!
21.02.2007 20:50:00 | sejko_no_pi
ty jo ta báseň nic moc ja jsem itálii měl rád po přečtení tyhle basně se mi zhnusila
18.02.2007 19:31:00 | Jsem ten kdo jsem