Anotace: Písňový text, o lásce, synchronicitě, síle nevědomí i neúspěšné terapii..
Zvláštní motiv
V básních se objevil
Stejný i ve snech
Tvoji tvář odhalil
Byla známá
Byla neznámá
Do mé kůže jemně vetkaná
Děj a spád
V sobě mám
Kde terapeut rezignoval
Zůstávám
Abych lásku, bolest definoval
Tam ve snech voda stéká dál
Až do puklin holých skal
Kde já s tebou stál
Vůni listi miloval
Teď podzim dávno šel spát
Teď na na prázdné židli mluví Mráz
Mráz a samota v puklinách
Explozi způsobí ve vteřinách
Ten motiv sílu má
Točí se mnou dál a dál
Byla známá
Byla neznámá
Je tu se mnou
Do mé duše vetkaná
Je tu se mnou
Silná i bezbranná
(Hanuš Šparlinek, 4.10.2017, inspirace v Presence of God)