Skřípot kol na kolejích
Za okny mráz kreslí do závějí
Krajina rychle ubíhá
Chvíle dávný doléhají
Letím dopředu
Padám zpátky
Všechno víří
Na plný obrátky
Kvílení kol na kolejích
Na dohled nic tu není
Nejasný čmouhy na okenním rámu
Pořád, pořád to nechápu
Proč na mě zírá
Moje tvář
Proč nesmazaná ve mě
Zůstáváš
Vnímám bolest
Vnímám radost
V tom přítmí zpátky jsou
Vzpomínky co nevyblednou
Hoří víc
Hoří víc
Jako vojáci v pevném šiku
Se derou blíž
Ještě o kousek blíž
Letím dopředu
Padám zpátky
V plný rychlosti
Tenhle vlak sviští do zatáčky
A nebrzdí
A nebrzdí
Co mohlo být a není
Co mohlo být a nic to nezmění
Co zůstane nepřiznané
Co cítím pokaždé když
Prázdnota nočním vlakem vane
Mě mrzí dál
Mě mrzí dál
Mě mrzí dál
(Hanuš Šparlinek, 13.10.2017…. I want it all)