Noční přelud

Noční přelud

Anotace: ...

je půlnoc, tma,
jen bílý měsíc
divá se na svět zvysoka

svým okem jasným,
proudem světla
zalévá břehy potoka

skláním se dolů,
smáčím si spánky,
v dáli jen zurčí ozvěna

vyslyš mě, v mých snech
s tebou mluvím,
bojím se zas být zraněna

dávno už vím,
co v knihách není -
- jakou má štěstí podobu

však přes tu zeď,
co mezi námi stojí,
své srdce poslat nemohu

možná ho najdu,
ten klíč od dveří,
které necháváš přivřené

a co když nejsou..?
možná se jen snažím
o city předem zmařené

hvězdy už blednou
a živé slunce
budí mě ze snů bláhových

snad to byl sen,
snad tichý šepot
křídel dvou vážek modravých
Autor meg., 25.10.2017
Přečteno 472x
Tipy 6
Poslední tipující: Janna, danaska, KeepTheFlameBurning, Anděl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuju moc :) je to (bohužel) vždy ze života

26.10.2017 10:36:56 | meg.

Jejda, tohle je vlastně už třetí báseň, ty předchozí jsem nějak přehlédla. Ale už jsem to napravila, přečetla si je a líbí se mi všechny. Tahle však nejvíc.

25.10.2017 20:04:25 | danaska

Uvedla jsi se půvabnou básní, tak vítej mezi modrásky.

25.10.2017 20:01:11 | danaska

Mluvíš mi z duše... Srdce přetékající láskou, komu ho dát?

25.10.2017 16:11:57 | KeepTheFlameBurning

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí