V polostínu položití
jen půl lampy tiše svítí,
v polovánku tančí světlo v rytmu blues
a volá …
„svítím, vidíš? Zkus …
Zkus mě zhasnout
Zkus mě rozbít
Zkus mě sfouknout
Zkus mě pohřbít
NEZHASNU
Musím svítit položeně,
co jí chybí polomuž
Bez něho má v polosrdci
ránu, co tupý nůž
vyřezal v polotmě
Oni dva teď mají už jenom mě …
Tak jim musím svítit, aby uměli
vytáhnout ten nůž
a v sobě dospěli…
a věděli, že budou zase
zdraví
Polostín se v dvojstín spojí,
rána za ranou se v světle zhojí
v jednu nadlidskost …
co vše poraněné
spraví“
Opovaž se zkusit zhasnout, hrozně se bojím tmy
zažnu svíčku a na míčku objeví se smajlík milý
světlo nechť tě vede k cíli
ST
29.10.2017 06:09:39 | klaun