Anotace: Text o lásce a tajemnu v nás i kolem nás, inspirovaný moji životní modlou a melodií, která ve mě neustále protéká
Napůl spím
Napůl se probouzím
Sám uprostřed noci
Na rtech, s úžasem
Co slyším
Když nikdo nemluví?
Co vidím
Když místnost potemní?
Co teď vlastně víří mnou
Proč padám, stoupám
Zvláštní spirálou
A kým
Kým já vlastně jsem?
Křídel šum vrhá
Mihotavý stín
Pocit mám
Že tu voní rozmarýn
Přichází tiše
Už vidím tváře
Tváře nočních můr
Létají nad hlavou
Ta slova
Rezonují ozvěnou
Dál
Tajemný světy vyznávám
Tam své pravé místo mám
Vždyť já z výhně živlů
Byl vykován
A neznámý pyl z křídel
Na rukou po ránu někdy mám
A pak jej rozfoukám
Ať působí dál
Jako záblesk
Vzpomínek neprožitých
Jako tvá vůně
I ta z květů nerozkvetlých
Jako Ty
Jako ty tváře
Nádherných nočních můr
Jako Ty tváře
Nádherných nočních můr
Co vzduch do plic mi foukají
Dál
(Hanuš Šparlinek, 21.10.2017, My sun)