Do skla vázy mlčky hledí
se třpytem v očích v osamění
spatří na dně suché kvítky
poslední letní kopretiny
cítila se být jeho finalistkou
stal se pro ni vším
rytířem
princem
i kytaristou
se složenýma rukama v klíně
pod závějí myšlenek
v komínku vratce postavené
na společné vině
spatří prsty na strunách
tlumí v srdci jeho zpěv
vzpomene na setkání
kdy hledali v trávě čtyřlístky
spolu dva ve vědomí
že jeden bez druhého nemohou žít
v malých tichých vzpomínkách
které srdce na kusy rozlomí
vyhlídky v zelených korunách
v nich dvě srdce rozkvetlá
která protnul šíp
vezme dívka jehlu a nit
chtěla by střípky štěstí
k sobě znovu poskládat
začít šít…
https://www.youtube.com/watch?v=XJ0C6vvs0DM
vyhlídky v zelených korunách... povedená :) píseň je má oblíbená:)
29.12.2017 06:03:26 | Stavák
Staváku, děkuju, jsem rád, že se ti básnička líbí a písnička také patří mezi mé oblíbené. :-)
29.12.2017 12:39:58 | Kubíno