Dnes v noci
zas budu hledající
tiše se snášet
na horké rty
jen jinde spící
dnes v noci, snílek
na nebi plném hvězd
budu tvé srdce
hledat
k němu se vést
dnes v noci
před stínem tvým
nebudu utíkat
až jednou najde mne
budu se kát
dnes v noci, soudce
dvě duše na miskách vah
pomalu zváží
pláče,
nebo už
začal se smát?
zítra jak dnes
zas budu jinde spící
tak blízko
tvé duši,
hledající