Rudá růže
Anotace: Báseň o jednostranné lásce
Starostlivý muž,
při zábradlí stojí.
O zítřkách přemýšlejíc;
Zkažený čaj pijí.
Vidíš?
Ty, jenž na mém srdci sedíš,
dívko, tak proč já ne.
Ztráta byla vyplněna
I když slyším bubny ve mne.
Slyšíš?
Ach moudrosti, pomoz
pomož překonat tu bolest.
Překonej soupeře svého,
pomož útěchu nalézt!
Cítíš?
Překrásný smích,
jenž mi nikdy nepatřil.
Srdceplná vášeň,
kterou jsem nikdy nezažil.
Prehlížíš!
S rudou růží,
se symbolem lásky,
Vedle stínů ležím
otrhavajíc její lístky.
Trpíš?
Při zábradlí stojím.
Srdce, proč jen mě trápíš?
Láska vždy byla taková,
tak proč se s ní nesmíříš?
Proč?
Přečteno 448x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, Anděl, Šípková Růženka
Komentáře (5)
Komentujících (5)