Anotace: Stoupá výš a zkouší se prát, Zvláštní obraz, tváří dívka, Tělem had, Vůní své kůže chce mě zmást, Tu jemnou sílu umí stupňovat, Nebezpečné vyvolat, Že city své mám ji dát, Že přestane manipulovat..
Leží a nemůže spát
Vítr z plání začal vát
Intenzivní jako nikdy dřív
Věří, že jí vyléčím
Že lásku svou mám ji dát
Celou, nic nedávkovat
Žízeň má a chce ze mě pít
V trnech růží se mnou být
Co stoupá do očí tvých?
Temná záře, proč dál se krýt?
Do jaké hloubky mám za tebou jít?
Zkouším tě zachránit
Stoupá výš a zkouší se prát
Zvláštní obraz, tváří dívka
Tělem had
Vůní své kůže
Chce mě zmást
Tu jemnou sílu umí stupňovat
Nebezpečné vyvolat
Že city své mám jit dát
Že přestane manipulovat
Znovuzrozená bude pro mě žít
Když ten přízrak uvnitř
Nechám být
Leží a nemůže spát
Poprvé přestává lhát
Kal z dětství v touhách se vzhlédl
V neurózách, klouže jak led
Bortí můj bezpečný svět
Někam na rozhraní
Chce mě vést
Chce mě vést
Dál chce mě vést
(Hanuš Šparlinek, 11.12.2017)
Moc hezké, ST*
12.12.2017 17:46:30 | Šípková Růženka
Děkuji. Jsem rád, že se líbila, i když kromě lásky obsahuje potlačené trauma nebo patologii
12.12.2017 18:03:06 | Hanuš
Láska v sobě vždy nese trauma. První se snažíme někoho získat, pak se nám to podaří a...je to všechno jinak.
12.12.2017 18:05:01 | Šípková Růženka
Může to tak být. Nebo vše držet jen na hraně touhy, snů, kreativity a archetypů. Brát si vnitřní oheň a žít napůl zbaběle.
12.12.2017 18:11:15 | Hanuš