Vzkvétám z poupěte
S péčí a láskou rozevírám své lístečeky okolo pestíků
S láskou a dětskou radostí rumělkovatím
S láskou a nekonečným entuziasmem k nebi pohlížím
Láskám
oblaka na cestu
k vesmíru
Jsem vším
Je vším
Jsou vším
Jednotou i celistvou formou
Rozumí
A pokorně se klaní
Putují
Stonek
trny
hnědnou a upadávají
Svoboda
Pouta mysli
zrezly
Kazaika bolesti těla
Rozpárána
Zrak rozčeřený k průzračnosti
Vděčí Vesmíru
Vděčím Tobě Vesmíre
Vděčím Tobě Vesmírný Snílku
Za tvou oporu
Za tvé pochopení
Za tvůj dětský pohled na svět
Za nekonečné sdílení času
A tvé tvoření jež pohlcuje a nabíjí
Za tvou přítomnost v srdci
A bytí v teto dimenzi
Za to že jsme se potkali teď a tady
Při této příležitosti
Laskou tě spaluji
Z extrému do extrému
cítím klid
A tlukot srdce oblepený malebným klidem
Je klid
Klid ten blažený
klid
Vysnila jsem si jej
Dopřála si
O rostlinku je pečováno proto bují všemi pestrobarevnými kvítečky
A v mysli motýlího ráje křídel
lehčejších než sen o mýtince tvé cesty
Předou
Písně křivánčí kde básnik je živ
a s láskou jeho snů
Kde slavíček opěvuje zdravím
a svým bušícím svalem
Zpívá ty nejjemnější písně srdce
Tam chci žít
Tam žiji
Tam umřu
Nad velkým učitelem lásce
A pochopení klidu
Miluji tě
klidním se hledám harmonii
Vnímám
levituji
Letím
rozplývám se v páře nad horkou lagunou
A tobe dekuji za věrnost po mém boku
I v přítomnosti mého bestiálního dvojčete
Tvou lásku jsem brala z nadhledu
Však divit se mi nemůžeš
Tvé srdce buší pro jinou
A mé jen pro tebe
A v dálce jest vidět
A za zády stín