Anotace: Není štěstí bez druhého, jenž dokáže naplnit srdce radostí!
Z pod tvých vlasů havraních
Kde vše hezké schované
Se dere trýzeň v srdce blízké
A touhy temně nejmenné
Přiletělas z čista jasna, jakoby jsi byla mou
Celé věky všeho lidstva, snad se nám v chvíl namanou
Do mysli se vkrádají tvé oči, nebezpečné – Kočičí!
A do srdce zas jen tvůj smích, roztomilý – Holčičí!
Nepoznaná, nepřístupná, zakázaná rozumem
Přibíjíš mne na kříž touhy a slza ztéká na tvé rty
Skrze naši vřelou hloupost, kdy se city derou ven
Podej ruku, pohlaď tvář, polib rty a usměj se
Než-li bolest zazdí oči, pohřbí rozum a setne nás
Navždy v srdci budeš pro mne a já vím též, kde mne máš
Ve tvých slovech plných kouzel, co mne šeptem volají
Nacházím tvou ctnostnou přízeň a mám tě v hlavě potají
V ocelové cele plné ledu, víme my co jen bůh ví
Nejkrásnější, roztomilé – naše sladké tajemství