Anotace: Kapka Rychlost myšlenky je pomalá proti m...
Kapka
Rychlost myšlenky
je pomalá
proti mé žádostivosti
po tvé blízkosti
srdce se mi chvěje
natažené a obnažené
na dlani
jak na skřipci v temné kobce
schází tu světlo i vzduch
jsem zde odloučena -
kapka smůly od toku
a moje kořeny bolesti
pijí plnými doušky -
podej mi ruku a začni vést
V tmavé noci
hledáme most
co spojí nás
na věčnost hříchem
prvotního opojení
těl kluzkých potem
slanějším než mořská voda
tápeme po těle
toho druhého
jak slepí šílenci
a vítězíme