Anotace: Tak řekni, co tu svítí a skoro nehřeje, Proč do prázdna vedou, Stopy a závěje? Zbylým citům, Dál se poddávám, Když zavátou tě hledám, Pro věčný blouznění, Pro víru v souznění, Padám, S tebou, Do sebezničení
Manipulátor
Zamilovaná
V neurozách
V žáru trápení
V srdci bol
Je v tom kovaná
Zmítaná
Pro své poznání
Bloudí dál
K útesu skal
Pro tajemství
Hluboký
Je v tom síla
Je v tom láska i děs
Pospíchám
Než překročí
Poslední mez
Tak řekni
Co tě volá
Do temného lesa
Ten hlas nikdo neslyší
I když se rozední
City pošlapaný
Nikam neschováš
Šaty ledový
Oblékáš
Tak řekni
Co tu svítí
A skoro nehřeje
Proč do prázdna vedou
Stopy a závěje?
Zbylým citům
Dál se poddávám
Když zavátou
Tě hledám
Pro věčný blouznění
Pro víru v souznění
Padám
S tebou
Do sebezničení
(Hanuš Šparlinek, 10.1.2018)