Anotace: -
pozpátku míjím tvoje oči
a z bezbřehých rýmů zatím
vystupuje hlad jde
vyladit ticho?
ticho tišší než
slova schovaná v chorálu katedrály?
(jsou nakonec pohřební hostinou sýčků)
umět tak uvít žalmy
do věnců pro vítěze
(Perleťový lesk bílých bříšek žab
rozříznout křížem a vykuchat)
cítíš se tak?
Žal a my
čistý neředěný žal v kropence
co vypila všechnu svou svěcenou vodu
až jí z toho odumřely prsty
jeden po druhém
když před ním se křižovala
protože nahá
Pojď dál a odlož si
uvařím kávu
a přednesu jednu báseň
pozpátku míjím...