Anotace: V myšlenkách vznáší se vůně dálek, matný je obraz přede mnou, pomalu zhasne jak nedopalek a odejde spolu s černou tmou...
Obraz v dešti
V myšlenkách vznáší se vůně dálek
matný je obraz přede mnou
pomalu zhasne jak nedopalek
a odejde spolu s černou tmou
Do rytmu nuzné písně deště
cinkají střepy pro štěstí
slunce by chtělo vstát a ještě
zalít tím štěstím náměstí
Pozdě je ale, bouře sílí
obraz unáší řeky proud
s díky, že na malou chvíli
na slunci mohl spočinout