Anotace: Neviditelná, V představách, Protéká, Jako modlitba v srdci mnicha, Bloudím s tebou rád, Pro květy růží, Na okrajích ticha....
Neviditelná
V představách
Protéká
Jako modlitba
V srdci mnicha
Bloudím s tebou rád
Pro květy růží
Na okrajích ticha
To je náš svět
Zkoušíš mě vést
S páskou na očích
Stojím u prahu dveří
Neviditelná
Dokud pohledy
Se neprotnou
Ven vyplouvá
Co básně nezvládnou
Žádnou strofou
Ani ticho v ozvěnách
Ani ohně na krách
Tak zůstaň pro mě
Schoulená
Na polštářích
Ty jediná
Nesmíš ráno odejít
To je náš svět
Cítím, jak se měním
Ty jsi můj lék
Bez pásky na očích
Stisknu kliku dveří
Teď
Slyším tvůj hlas
Planou tvé oči
Modrý jako led
Blízko i daleko
Znovu i teď
Mám tě před sebou
(Hanuš Šparlinek, 31.1.2018)