Anotace: Dýchám nebe, sbírám klid, kolem svítí krystalické nic, To je všechno, Co si můžu vzít, Tam na druhý břeh, Pro nový běh, Pro nový vzlet i pád, Já se vrátím, Tisíckrát, Mám to všechno rád. A když tam sedím a nebeské páry hynou, Sním o tom, že...
Zklamal jsem církev
Neumím se kát
Boha a víru
Jinak zkouším prožívat
Nevím, jak dlouho budu živ
Do dlaní zkouším život vzít
Jako voda mi někdy protéká
Přesto je v něm zázrak
Láska, bolest veliká
To je všechno
To je víc než dost
Žiju pro žal
Žiju pro radost
Žiju teď
A slabým stiskem
Držím svět
Ten barevný květ
Co pomíjivou krásu má
Odkvete a padne na chladnou zem
Jako nejkrásnější z dívčích jmen
Jako Já a Ty
Jako všechno mezi námi
Zakletý
Horkou půdu mám pod nohama
Jako orel plachtím nad skalama
Dýchám nebe
Sbírám klid
Kolem svítí krystalické nic
To je všechno
Co si můžu vzít
Tam na druhý břeh
Pro nový běh
Pro nový vzlet i pád
Já se vrátím
Tisíckrát
Mám to všechno rád
A když na tom břehu sedím a nebeské páry hynou
Sním o tom, že naše duše v jednu splynou
Dřív
(Hanuš Šparlinek, 9.2.2017)