Nad dýmem, prachem našich borů,
po vraném koni, jízdě Hladomoru;
skrz ruiny měst se natahuje černá dálka,
zde zkázu šíří rytíř, jehož jméno Válka;
a rudé nebe rozzařuje štíty hor,
kde společně tančí Smrt a její druh Mor.
A můj svět se bortí, kde krásný smrti stín
mi mezi žebra vrazil žhavý klín;
Vesmír se láme, jako kosti dětí
po bojích pohozené ve hlíně a smetí;
Život jak jemný písek mezi prsty mizí,
kde se noční můra prolne se sny, vizí;
A já poznal, když nad bojištěm bez hlesu jsem stál,
že Láska je všech zhoubných jezdců pravý bůh a král.